NUX Cerberus multiefektissä 16 eri efektityyppiä neljässä ryhmässä ( delay / reverb, mod, distortion, drive ).
128 presettiä 32 bankissa
Analoginen Overdrive ja Distortion.
True bypass Overdrive / Distortion
Realistiset kaiutinsimulaatiot
MIDI yhteensopiva
USB
Konvertteri 88.2 kHz / 32-bit AD / DA
Kromaattinen viritysmittari
Tap toiminto
Runsaasti input ja output liitäntöjä
“Cerberus on erittäin kompakti ja hyvin varusteltu ohjelmoitava multiefekti, joka tarjoaa runsaasti efektejä ja muistitilaa, sekä monta pro-tason lisäominaisuutta.
Nux Cerberus tarjoaa 16 eri efektiä neljässä pääryhmässä – Drive, Distortion, Modulation ja Delay/Reverb.
Cerberuksen muistissa on tilaa 128 presetille 32 pankissa.
Useampiin samankaltaisiin laitteisiin nähden yksi Cerberuksen suurimmista valteista on signaalitien muokattavuus, joka alkaa jo kahden säröpalikoittensa kytkennässä:
Kahdella painonapilla pystyy valitsemaan Driven ja Distortionin järjestyksen signaalitiellä nopeasti ja vaivattomasti. Overdrive-särö voi olla ennen distortionia tai sen jälkeen, tai molemmat säröt voivat myös toimia rinnakkaiskytkennässä.
Säröosastot toimivat muuten Cerberuksessa täysin analogisesti ja True Bypass -periaatteella. Vasta niiden jälkeen signaali muunnetaan laadukkaasti digitaaliseksi (88,2 kHz/32-bit).
Vaikka Nux Cerberuksessa on neljä efektiryhmää, voidaan käyttää jopa kuutta efektiä jokaisessa presetissä, koska sekä Modulation- että Delay-ryhmä tarjoavat kumpikin kaksi samanaikaista efektiä käytettäväksi. Ryhmän toisen efektin saa päälle ja pois Control/Down-jalkakytkimellä.
Modulation-ryhmän ”pääefekti” on chorus, josta saa valittua yhden kolmesta vaihtoehdosta. Lohkon toiseen puoliskoon voi valita yhden kolmesta efektistä. Tarjolla on tremolo, phaser, sekä Uni-Vibe.
Delay/Reverb-osastossa pystyy valita kolmesta kytkentävaihtoehdosta – viive ensin, kaiku ensin tai molemmat rinnakkaiskytkennällä.
Viivepuoli tarjoaa kolme efektityypiä, jotka ovat 1960-luvun nauhakaiku, 70-luvun analogiviive, sekä nykyaikainen digidelay. Viiveaika säädetään joko manuaalisesti tai Tap Tempo -toiminnolla (Tap/Up-jalkakytkimellä), jolloin viiveen jako voidaan asettaa vaivattomasti Time-nupilla.
Reverb-puoliskosta taas löytyy jousikaiku, plate-kaiku ja halli.
Suoraa linjasoittoa (ja kuulokekäyttöä) varten Nux-laudassa on oma digitaalinen kaiutinmallinnus (on/off-kytkimellä). Mallinnus toimii impulssivaste-periaatteella (Impulse Response). Cerberukseen pystyy lataamaan sekä omia että myös muiden valmistajien impulssivasteita.
Takapaneelin liitintarjonta ei todellakaan jätä toivomiseen varaa, ja se antaa enemmän kuin pienen vihjeen Cerberuksen monipuolisuudesta.
Cerberusta voi käyttää sekä itsenäisenä stand-alone-laitteena että integroida järjestelmään ulkoisia efektejä ja laitteita, Drive- ja Distortion-osastojen suoran lähdön ja modulaatio- ja kaikuosastojen oman tulon ansiosta. Näillä lisätuloilla ja -lähdöillä pystyy kytkemään myös Cerberuksen säröt suoraan vahvistimen tuloon, samalla kun modulaatio- ja kaiku-/viive-efektit toimivat vahvistimen omassa efektilenkissä. Jos styrkkarin efektilenkki on rinnakkaislenkki, pystyy myös poistaa kuivan signaalin Cerberuksen digiosastosta yhdellä napinpainalluksella (Kill Dry).
Nux Cerberus -multiefektiä on erittäin helppo käyttää, laite vaikuttaa kestävältä, ja se on erittäin helppo integroida monenlaisiin rigeihin. Cerberus toimii yhtä suvereenisti suoraan vahvistimen (tai äänikortin) edessä kuin osana isompaa järjestelmää.”
– Kitarablogi
Arviot
Arvosteluja ei vielä ole